top of page

TANZER KILCIOĞLU

TROUW NUTRİTİON TÜRKİYE ÇİFTLİK KANALI VE BUZAĞI MAMALAR ÜLKE SATIŞ DİREKTÖRÜ

TROUW NUTRİTİON TÜRKİYE ÇİFTLİK KANALI VE BUZAĞI MAMALAR ÜLKE SATIŞ DİREKTÖRÜ TANZER KILCIOĞLU: "DÜNYADA ÜRETİLEN BİRİM BAŞINA SERA GAZI EMİSYONLARI 60’LI YILLARDAN BUGÜNE YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞTÜ"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Çiftliklerde Sürdürülebilir Yaklaşımlar ve Projeler” isimli ikinci panel Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Arzu Tektaş moderatörlüğünde ele alındı.

Trouw Nutrition Türkiye Çiftlik Kanalı ve Buzağı Mamalar Ülke Satış Direktörü Tanzer Kılcıoğlu: Süt çiftliklerinde daha doğru ve daha verimli bir üretime kavuştuğumuz zaman daha az sayıda hayvanla, daha az çiftlikle aynı verimlilikleri sürdürülebilirliğe olumlu katkı verebiliriz. Dünyada üretilen birim başına sera gazı emisyonları 60’lı yıllardan bugüne yüzde 60 oranında düştü. Ruminantlardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarının yüzde 70’i düşük ve orta gelirli ülkelerde yapılan verimsiz hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklanıyor. Ancak çiftliklerde verimliliği arttıracak bu oranı daha fazla düşürmek mümkün ve bunun için de öncelikle verimli laktasyon ömürlerini artırmak gerekiyor.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page