top of page

PROF.DR. ARMAĞAN HAYIRLI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ HAYVAN BESLEME HASTALIKLARI ANA BİLİM DALI BAŞKANI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ HAYVAN BESLEME HASTALIKLARI ANA BİLİM DALI BAŞKANI PROF.DR. ARMAĞAN HAYIRLI: "BİR İNEK BİLE ÜRETEMEYİP GİDİP AVUSTURYA KAPILARINDA BEKLİYORSAK BİR ANORMALLİK VAR DEMEKTİR"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Çiftliklerde Verimli Üretim İçin Çözümler ve Yenilikler” isimli dördüncü panel AGRO TV Ankara Temsilcisi Galip Umut Özdil moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Besleme Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.
Dr. Armağan Hayırlı: Hayvancılık sosyal politikalar için düşünülmemeli, hayvancılık ticari bir faaliyettir. Küçük aile işletmeleri kırsal kalkınma bölümü tarafından denetlenmeli o insanların rafa seviyesi arttırılmalı ama çiftliklere işletme gözü ile bakılmalıdır. Yurtdışından hayvan almak benim ağırıma giden bir durum bir inek bile üretemeyip gidip Avusturya kapılarında bekliyorsak bir anormallik var demektir, yem pahalı değildir verimsizlik daha pahalıdır. Hayvancılıktan ziyade nakliyecilik yapıyoruz, işletmeler yem akışını iyi hesaplamalıdır.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page