top of page

NİYAZİ YELKENCİOĞLU

KANDIRA MANDACILIK VE BUFALA SÜT ÜRÜNLERİ AŞ KURUCU ORTAĞI

KANDIRA MANDACILIK VE BUFALA SÜT ÜRÜNLERİ AŞ KURUCU ORTAĞI / KOCAELİ DAMIZLIK MANDA YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI NİYAZİ YELKENCİOĞLU: "ÜLKEDE KALİTELİ YETERLİ MOZARELLA PEYNİRİ ÜRETİLMEDİĞİ İÇİN BİZ BU İŞE GİRDİK"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Çiğ Süt Üretiminde Süreklilik, Tüketici Beklentileri ve Markalaşma” isimli üçüncü panel FOX Haber
Muhabiri Nazlı Yerebasmaz moderatörlüğünde ele alındı.

Kandıra Mandacılık ve Bufala Süt Ürünleri AŞ Kurucu Ortağı / Kocaeli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Yelkencioğlu: Ülkede kaliteli yeterli mozarella peyniri üretilmediği için biz bu işe girdik. İtalya’ya defalarca gidip araştırma yaptık, amacımız dışarıda gördüğümüz tecrübeleri çevremizdeki yetiştiriciler ile paylaşmak çiftliği kurduktan sonra manda popülasyonu arttı kaliteli ürün oluşturmak en büyük amacımızdı bunu gerçekleştirdik ve bu bir markalaşmayı getirdi, kaliteli süt üretmek zor bir hale geldi.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page