top of page

MUTLU DOĞRU

ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI

ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ BAŞKANI MUTLU DOĞRU: "MALİYETLERİN ARTMASININ FATURASINI HEP BİRLİKTE ÖDÜYORUZ"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Dünyada Emtia ve Çiğ Süt Fiyatları” isimli birinci panel Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru: Tarım olmazsa hiçbirimiz hayatta kalamayız maliyetlerin artmasının faturasını hep birlikte ödüyoruz ama bundan en çok etkilenen et ve süt üreten üreticilerimiz oluyor. Süt hayvancılığı yapanların yem maliyetleri yükseldi. Emtia fiyatları aşırı arttı ve gıda üretim maliyetleri de arttı.

Süt ve et krizi geliyor denildi buna rağmen önlem alınmadı, bu artışlar sonrasında çiğ süt üreten çiftlikler, üreticiler özellikle küçük üreticiler tek tek bu işi terk etmeye başladı. Makul bir artış yapın üretici sürdürülebilirliğini devam ettirsin. Bundan sonra ise serbest piyasaya bağlı olan bir fiyatı hep beraber yaşayacağız. Şubat ve martta et fiyatları burada kalmayacak fiyatlar yükselirse et kesimleri duracak. Süt konseyini sanayici yönetti kediye ciğer teslim edildi.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page