top of page

MURAT BOLAT

TAZE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.

TAZE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş. MURAT BOLAT "KUR RİSKİ VE EMTİA FİYATLARINDAKİ DALGALANMALAR ÜRETİCİLERİN ÜZERİNE BIRAKILIYOR"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Dünyada Emtia ve Çiğ Süt Fiyatları” isimli birinci panel Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

TAZE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş. MURAT BOLAT: Emtia ile ilgili mekanizmaları kullanmak istiyoruz, kur riskini ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmaları üreticilerin üzerine bırakılıyor. Türkiye’de 125 tane ticaret borsası var ama fiyat oluşumu sağlayan platform bulunmuyor. Aile işletmeleri için başka mekanizmaların olması gerekiyor.

Üreticiler olarak sütün maliyetini düşürecek mekanizmaları kullanabilecek araçlar olmalı. Faizlerin yüksek olduğu dönemde kur koruma yapamazsınız. İşin sonunda hepimizin istediği şey ürünü ucuz almak bunun koşulluda üretmekten geçiyor.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page