top of page

HİDAYET ŞİMŞEK

HASVET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI

HASVET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİDAYET ŞİMŞEK: AİLE TİPİ HAYVANCILIK ÜLKEMİZİN GERÇEĞİDİR.”

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

Çiftlik Zirvesi’nde konuşan HASVET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Şimşek ise Anadolu’m Projesi’nin içeriğini anlattı. Şimşek, “2030 yılında yaklaşık 9 milyar dünyada nüfus bekleniliyor ve bugün itibari ile 800 milyon üstünde insan yeterli gıdaya ulaşamadığı kayıtlarda geçiyor. İhtiyacımız olan proteinin %42’sini sağlamamız gereken yer hayvansal protein ve üretim. Ülke yıl yıl gün gün işletme tipi hayvancılığa geçiyor olsa da göz ardı edinemeyecek derecede bir aile tipi hayvancılık bizim ülkemizin gerçeği. Hayvancılığı sadece et süt üreten bir işletme tipi gibi düşünmenin yanına hayvancılığa bağlı ciddi bir yan sanayide var hayvancılığın büyümesi, gelişmesi aynı zamanda o yan sanayinindi gelişmesi açısından kıymetli.”dedi.

İşletmelerdeki verimin ve aşılamanın önemine değinen Şimşek, “Tüm işletmeler buzağılar ölmesin diye korucu aşılamalar yapılıyor. İki türlü düşünülebilir bir taraftan verim arttırmanın yolu düşünülürken, bir taraftan kaybetmemenin yolu düşünülmeli bugün ülkemizde” dedi.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page