top of page

DR. BARAN BOZOĞLU

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ POLİTİKA VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ BAŞKANI

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ POLİTİKA VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ BAŞKANI DR. BARAN BOZOĞLU: “İKLİM KRİZİ EN ÇOK TARIM VE HAYVANCILIĞI ETKİLEYECEK.”

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

Zirvede yer alan İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu ise iklim krizinin önemine dikkat çekti. Bozoğlu, “Dünya en büyük krizini şu an iklim krizi olarak yaşıyor. İklim krizinin en büyük etkileyeceği alan da; hayvancılık ve tarım olacak.”dedi.

Öte yandan Yeşil mutabakatın tarım ve hayvancılık sektörünü etkileyeceğini belirten Bozoğlu, “ Yeşil Mutabakat birçok sektörü etkileyecek aynı zamanda hayvancılık ve tarım alanında da etkisi büyük olacak.” dedi.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page