top of page

DOĞAN BAŞARAN

AGRO TV TÜRKİYE VE AGRO TV AZERBAYCAN CEO’SU

AGRO TV TÜRKİYE VE AGRO TV AZERBAYCAN CEO’SU DOĞAN BAŞARAN: “AZERBAYCAN’IN İLK TARIM TELEVİZYONU OLDUK.”

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

Agro TV Türkiye ve Agro TV Azerbaycan CEO’su Doğan Başaran açılış konuşmasında tarım sektöründeki üretim ve verimliliğin önemine değindi. Başaran , “Yeni tip gıda arayışında Türkiye başka bir baskı altına girdi.
Üretimi ve verimliliği konuştuğumuz ve üreticiyi koruduğumuz zaman üç harfli aramanın da bir anlamı olmadığını belki bugün görmüyoruz ama belli bir süre sonra öğrenmiş olacağız. Sektör çok kritik bir sektör ve biz bu zirveyi sadece yayıncı kuruluş kimliği ile ele almıyoruz, bunun yanında sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği şekilde değerlendiriyoruz. Zirveleri, etkinlikleri, organizasyonları yaparken bir anlamda kendi öz gücümüzü ve irademizi göstermeye çalışıyoruz. Türkiye’de yaptığımız işin devamlılığında ortaya koyduğumuz çalışmanın bir örneği de bulunmuyor. Çalışmalarımızı farklı ülkelere yatırım yapacak noktaya getirdik.”dedi.

Agro TV Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın ilk tarım televizyonu olduğunu belirten Başaran, “Azerbaycan’ın ilk tarım televizyonu olduk. İlk lisans alan AgroTV Azerbaycan oluşumunu icra ettik. Özbekistan ve diğer ülkelerde oluşturduğumuz yeni açılımlarla da Afrika’ya kadar tarım yayıncılığını taşımanın iradesini gösteriyoruz. Zirvedeki network bize yeni şeyler öğretiyor, meseleye yayıncılık perspektifiyle değil sektörün gerçekten de çözüme ihtiyacı olduğu yaklaşımı ile ele alıyoruz.” dedi.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page