top of page

CANAN AYTEKİN

DENİZBANK TARIM BANKACILIĞI PAZARLAMA GRUP MÜDÜRÜ

DENİZBANK TARIM BANKACILIĞI PAZARLAMA GRUP MÜDÜRÜ CANAN AYTEKİN: "HAYVANCILIKTA SORUN VARSA SEKTÖRDE SORUN VAR"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Dünyada Emtia ve Çiğ Süt Fiyatları” isimli birinci panel Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

DENİZBANK Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin: Hayvancılıkta sorun varsa sektörde sorun var. Türkiye özelinde işletmeler ağırlıklı olarak süt işletmeleri, işletme büyüklüğü küçük olan bir sektörden bahsediyoruz bizim bunlara finansman sağlayabilmemiz ve kredibilite yapabilmemiz birazda hayvancılıktan geliyor. Hayvancılık ile bir sektör istatistiği 2022 Kasım sonu 3. çeyrek sonuçlar açıklandı tarımsal üretimde sıfır yani büyümemiş durumda ilk iki çeyreğe bakarsak küçülmüş durumdadır. Denizbank sektöre finansman sağlayan bir marka ne ister büyüsün ister pastayı ve sektörü büyütmek istiyoruz ama pastayı yeterince büyütemedik.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page