top of page

ALİ EKBER YILDIRIM

EKONOMİ GAZETESİ TARIM YAZARI

EKONOMİ GAZETESİ TARIM YAZARI ALİ EKBER YILDIRIM: "RAFLAR DOLUYKEN TÜKETİCİ ALAMIYORSA BU BİR KITLIKTIR"

Çiftlik Zirvesi, Agro TV ve TÜSEDAD iş ortaklığı ile BOUNTARIM danışmanlığında ve Webagron etkinlik partnerliğinde Boğaziçi Üniversite’sinde gerçekleşti. Zirvede süt sektöründeki güncel gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Zirvenin öne çıkan başlıkları; sürdürülebilirlik ve planlı üretim oldu. Agro TV’nin düzenleyici basın kurumu olarak yer aldığı zirve, Agro TV ekranlarında ve sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlandı. Zirveye; sektörün öncü isimleri, basın mensupları, akademisyenler ve STK üyeleri yoğun katılım gösterdi.

“Dünyada Emtia ve Çiğ Süt Fiyatları” isimli birinci panel Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım: Yıllara göre çiğ süt fiyatalar değerlendirildi. Bugün geldiğimiz noktada ulusal süt konseyi devre dışı kalmış, süt konseyinin belirlediği fiyatın üstünde satılıyor piyasada çünkü süt yok. Süt fiyatını belirleyen faktörler konuşuldu, yem maliyeti süt fiyatlarını etkilemede, raflar doluyken tüketici alamıyorsa bu bir kıtlıktır, ulusal süt konseyinin yapısı tartışılmalı bir yol haritası çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’de yem bitkileri üretimi daha fazla artırmalıyız. Bakanlığın yeni bir çalışması var bitkisel üretimde üreticiler belli ürünlerden ki içinde yem bitkileri de olacak bakanlıktan izin alacaklar.

22 ARALIK 2022 | 1.ÇİFTLİK ZİRVESİ

1.ÇİFTLİK ZİRVESİ'NDEN KARELER

bottom of page